Читај ми!

Ухапшен бивши директор "Рудника бакра" Бор

Због сумње да су оштетили предузеће "Рудници бакра" Бор током експропријације земљишта, ухапшени бивши генерални директор тог предузећа Небојша Радошевић и још две особе, потврђено РТС-у. РБ Бор оштећен за више од 14 милиона динара.

Бивши генерални директор ПД "Рудници бакра" Бор Небојша Радошевић (66) ухапшен је под сумњом за злоупотребе током експропријације земљишта којом је то предузеће оштећено за више од 14 милиона динара, потврђено је РТС-у у Дирекцији полиције.

У акцији су ухапшене још две особе, а кривичном пријавом ће бити обухваћене још две, саопштила је Управа криминалистичке полиције.

У акцији Управе криминалистичке полиције и Вишег суда у Зајечару, са Радошевићем су јутрос ухапшени и судски вештак грађевинске струке Миломир Вељковић (57), заменик директора за развој и инвестиције ПД "Рудници бакра" Бор Небојша Бућан (53).

Кривичном пријавом биће обухваћени и Драгослава Ратаревић (47), руководилац Службе за откуп и штете у РТБ Бор и Весна Драгашиновић Кочовски (57), стручни сарадник Одељења за имовинско правне послове Општинске управе Бор.

Према наводима полиције, Небојша Бућан је подстакао Миломира Вељковића да увећава тржишне цене некретнина, радећи процене непокретности за потребе експропријације у зони РТБ Бор током 2010. и 2011.

На основу увећаних цена Драгослава Ратаревић је сачињавала понуде накнаде за експроприсану некретнину, иако је знала да су цене у понудама неколико пута веће од тржишних, наводи се у саопштењу.

Као генерални директор "Рудника бакра" Бор, Небојша Радошевић је потписивао, а затим Општинској управи, упућивао понуде са вишеструко увећаним вредностима непокретнисти, додаје се у саопштењу.

Како наводи полиција, осумњичена Весна Драгашиновић Кочовски је, не предузимајући радње из свог делокруга, приликом спровођења поступка експропријације, закључивала споразуме о накнади за експроприсане непокретности, којим је прихватила да "Рудници бакра" Бор исплате накнаде по вишеструко увећаним ценама.

На тај начин у, до сад проверених пет поступака експропријације, утврђено је да је предузеће "Рудници бакра" Бор оштећено за 14.163.621 динара.

Криминалистичка полиција наставља рад на откривању злоупотреба експропријације и откупа земљишта у РТБ Бор у 2012. и 2013. години.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара