Читај ми!

Одложен главни претрес на суђењу Бојовићу

Главни претрес на суђењу Луки Бојовићу одложен за 25. новембар јер главни адвокат Славко Петрић није дошао због смртног случаја. Светлана Ражнатовић, која је позвана да сведочи, није се појавила у суду због здравствених разлога.

У Специјалном суду у Београду одложен је главни претрес на суђењу Луки Бојовићу и другим припадницима земунског клана, јер се на суду нису појавили главни адвокат Славко Петрић и певачица Светлана Ражнатовић, која је позвана да сведочи. Суђење је одложено за 25. новембар.

Петрић на суђење није дошао због смртног случаја, док је Ражнатовићева суду послала потврду Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње", да из здравствених не може да се појави на суду.

У јуну је Ражнатовићева због неодазивања позиву за сведочење на суђењу Бојовићу и осталима кажњена са 50.000 динара.

Она би требало да сведочи на околности убиства Бранка Јефтовића Јорге. Бојовић, Владимир Милисављевић Будала, Милош Симовић и Сретко Калинић у овом процесу терете се за убиство Јорге 2004. године и покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока исте године, када су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић.

Бојовић и Милисављевић су после вишегодишњег бекства ухапшени прошле године у фебруару у Валенсији и од тад су у екстрадиционом притвору у Шпанији где чекају изручење Србији.

Шпанске власти одобриле су њихову екстрадицију, али након што се оконча поступак који се против њих води у тој земљи због више кривичних дела.

На почетку суђења, у октобру 2010. године, Калинић је признао кривицу за убиство Јефтовића и повезао Бојовића са кривичним делима која му се стављају на терет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара