Читај ми!

Новинарка Е-новина повређена и опљачкана

Непознати нападач напао и опљачкао новинарку портала "Е-новине" Сандру Данчетовић. Двојица младића покушала су да јој помогну, али су одустали, јер је нападач био наоружан.

Новинарка портала Е-новине Сандра Данчетовић нападнута је и повређена у центру Београда, а непознати нападач отео јој је торбу са документима и хонораром, објавио је тај портал.

Напад се догодио у уторак нешто после 19 сати на углу улица Страхињића Бана и Риге од Фере.

"Наша новинарка осећа снажан бол на одраној нози и видно је потресена. Насртај се догодио на очиглед неколицине пролазника, а двојица младића јурила су и сустигла нападача који је извадио нож и претио им, након чега су одустали од обрачуна с њим", јавиле су Е-новине.

Нападач стар око 25 година је успео да отме ташну Сандри Данчетовић коју је носила преко рамена, а у гушању ју је оборио на земљу и вукао неколико метара.

"Овај несвакидашњи напад на новинарку нашег портала оставља многе недоумице, али је, након овог напада који је подсетио на кадрове неког филма о насиљу у Њујорку и другим великим градовима, извесно да се грађани више ни у строгом центру Београда не могу осећати безбедно", пишу Е-новине.

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је од полиције да хитно утврди идентитет и поднесе тужилаштву пријаву против особе која је физички напала новинарку Е-новина Сандру Данчетовић.

Главни и одговорни уредник Е-новина Петар Луковић рекао је за УНС да напад нема везе са послом који колегиница обавља и да је то било класично разбојништво.

Напад је пријављен станици полиције у улици Мајке Јевросиме, а УНС је навео да очекује да полиција и тужилаштво истраже све околности тог догађаја.

Независно удружење новинара Србије, такође, је затражило од надлежених органа да хитно испитају напад.

НУНС је подсетио да је у Београду недавно физички нападнут Велимир Перовић, уредник у Блицу, и позвао полицију да предузме мере потребне да сви грађани, те и новинари, буду безбедни.

"Ефикасно привођење правди изгредника и кажњавање, најбољи су вид заштите", указао је НУНС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара