Читај ми!

Тешка несрећа код Велике Плане

Два детета су погинула, а седам особа повређено у саобраћајној несрећи код Велике Плане. Девојчица оперисана у Ургентном центру у критичном је стању, остали повређени збринути у болници у Смедеревској Паланци. Сударила су се два аутомобила холандских и француских регистарских таблица у којима су били турски држављани.

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила рано јутрос код Велике Плане погинула су два детета од три и десет година, а повређено је седам особа. Девојчица која је превезена у Ургентни центар у критичном је стању.

Сударила су се два путничка аутомобила холандских и француских регистарских таблица у којима су били турски држављани. Оба аутомобила, у којима се налазило 11 путника, преврнула су се.

Повређени путници пребачени су у болницу "Стефан Високи" у Смедеревској Паланци. Директор болнице Периша Јовановић рекао је да је једно дете умрло на месту несреће, а друго дете је без знакова живота довезено у болницу.

"Од троје повређене деце, једно дете је послато у Ургентни центар у Београду због повреде мозга јер ми немамо неурохирургију, друго је задржано на одељењу ортопедије са повредама главе, а треће се налази на гинекологији због повреда у доњем делу стомака", рекао је Јовановић.

Девојчица која је оперисана у Ургентном центру у критичном је стању, сазнаје РТС.

Јане Арсов из Ургентног центра у Беогарду каже да је дете примљено са тешким повредама главе и мозга и морало се приступити хитној неуро-хируршкој интервенцији. "Стање детета је озбиљно, али након операције, стање је у благом побољшању", рекао је Арсов. 

Одрасли пацијенти, који су збринути у болници у Смедеревској Палаци са повредама главе и кичменог стуба налазе се ван животне опасности. 

Петанестогодишња пацијенткиња, француска држављанка има повреду главе, а жена стара 35 година, турска држављанка, има прелом кичменог стуба. Тридесетшестогодишњи мушкарац холандско-турски држављанин има повреде главе и стопала, рекао је доктор Јовановић. 

Несрећа се догодила у 4.30 код скретања за Велику Плану. Због овог удеса на аутопуту Београд - Ниш у смеру ка Београду биле су километарске колоне и возила су била наизменично пропуштана. Удес се догодио у траци у правцу према Београду.

Возач аутомобила из Француске Чемалетин Колаклар рекао је да су неколико стотина метара по изласку са пумпе осетили како их је отпозади снажно ударио аутомобил.

"Гурао нас је по путу двестотинак метара. Када се аутомобил зауставио изашао сам напоље и видео сам да је из аута који нас је ударио испало једно дете", навео је возач.

Увиђај је обавио истражни судија Основног суда у Смедереву и полицијски службеници Јагодине и саобраћај је у међувремену нормализован.

У полицијској управи у Јагодини, како сазнаје РТС саслушане су две особе које су учествовале у удесу.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара