Читај ми!

Доктору две године затвора због мита

Апелациони суд правоснажно осудио ортопеда Клиничко-болничког центра Србије, Игора Теодосијевића на две године затвора зато што је тражио и примио мито од 400 евра.

Ортопед Клиничко-болничког центра Србије, Игор Теодосијевић правоснажно је осуђен на две године затвора због захтевања и примања мита од 400 евра за операцију пацијенткиње, објављено је на сајту Апелационог суда.

Тај суд је одбио Теодосијевићеву жалбу и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду од 27. марта ове године којом је лекар осуђен на затворску казну као и меру безбедности одузимања предмета - четири новчанице од по 100 евра.

Теодосијевић је осуђен јер је од 31. марта до 2. априла 2012. године као лекар специјалиста ортопед-трауматолог у Клиници за ортопедију и трауматологију КЦС, непосредно захтевао и примио корист за себе да у оквиру свог службеног овлашћења изврши службену радњу коју би морао извршити, наводи се у судској одлуци.

Он је од сина своје пацијенткиње, која је 31. марта 2012. године довезена у Ургентни центар КЦС, као хитан случај, захтевао 400 евра како би јој оперисао сломљени десни кук.

Син пацијенткиње је означену суму новца 2. априла 2012. године донео у амбуланту. Теодосијевићу је новац предао у руке, који му је нешто касније полиција пронашла у десном џепу панталона.

У образложењу пресуде Апелационог суда се између осталог наводи да је првостепени суд правилно оценио све олакшавајуће околности за Теодосијевића које немају карактер нарочито олакшавајућих да би му се могла изрећи казна испод законског минимума, а што је предложио његов бранилац у жалби.

"То посебно ако се има у виду и отежавајућа околност која стоји на страни окривљеног, а то је чињеница да је окривљени по занимању лекар, да је имао нарочиту друштвену одговорност при вршењу своје професије, а да ју је као и сва професионална и етичка начела лекарског позива својим поступком грубо повредио", закључио је Апелациони суд.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се