Одузето 150 апарата из кладионица

Криминалистичка полиција из 38 објеката одузела 150 апарата за игре на срећу и друге опреме, као и преко 300.000 динара и 755 евра, на подручју Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Приликом акције контроле нелегалних спортских кладионица на територији Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане, криминалистичка полиција је из 38 објеката одузела укупно 150 апарата за игре на срећу и друге опреме и одузела 369.670 динара и 755 евра, саопштио је МУП Србије.

Одељење криминалистичке полиције Полицијске управе у Смедереву спровело је опсежну акцију контроле нелегалних спортских кладионица и у сарадњи са Основним тужилаштвом, извршена је контрола објеката у којима је неовлашћено, без одобрења Министарства финансија, вршено организовање игара на срећу у виду клађења на спортске догађаје и игара на електронским апаратима.

Такође, обзиром на предстојећи почетак школске године, криминалистичка полиција је посебан акценат ставила на контролу нелегалних кладионица, које су пословале у непосредној близини школа.

Из 38 објеката одузета је опрема коришћена за неовлашћено организовање клађења, и то укупно 150 апарата за игре на срећу, 74 телевизора, 28 рачунара, 32 штампача и 31 монитор.

Нађен је и одузет и новац од уплата за клађење и играње на апаратима у укупном износу од 369.670 динара и 755 евра. 

У наставку акције, надлежном јавном тужилаштву у Смедереву биће поднете одговарајуће кривичне пријаве против одговорних лица ових кладионица, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије