Читај ми!

ГАК "Народни фронт", чека се извештај комисија

Још се не зна да ли је беба, која је умрла на рођењу крајем јула, преминула због грешке лекара. Завршена унутрашња контрола и спољашњи стручни надзор у Народном фронту, због сумње да је било пропуста у вођењу трудноће, сазнаје РТС. Министарство здравља није добило извештаје контроле ни обдукциони налаз.

Како РТС сазнаје, завршена је унутрашња контрола и спољашњи стручни надзор у Гинеколошко-акушерској клиници Народни фронт, који су спроведени због сумње да је било пропуста у вођењу близаначке трудноће, пошто је 29. јула једна беба умрла, а друга рођена у тешком стању.

Међутим, за сада не зна да ли су Бранислава и Саша Бранковић изгубили једну бебу због грешке лекара, односно пропуста у вођењу близаначке трудноће, као што су то поједини медији навели.

Родитељи су рекли за РТС да они још немају извештаје стручних комисија, а директор Клинике Народни фронт није се јављао на телефон.

У Министарству здравља потврђено је РТС-у да они још нису добили извештаје ни унутрашње, ни спољне контроле, као да им није још стигао ни обдукциони налаз.

Како је потврђено РТС-у у Инспекцији Министарства здравља, стручна комисија која је радила спољни надзор, предала је извештај директору Клинике Народни фронт, што је процедура.

Установа, уколико тако процени, има право на неку врсту жалбе, и рок од три дана за то, а онда ће сви налази бити предати Министарству здравља. И они ће се онда огласити.

Поред спољног и унутрашњег надзора, контролу је одмах после трагичног догађаја урадила и Инспекција Министарства здравља, али како је речено РТС-у, они не проверавају стручни део и да ли је ту било пропуста, не могу да дају оцену стручног рада, него да ли је испоштована процедура од пријема пацијенткиње па до осталих појединости које се спроводе у здравственој установи. И ти резултати биће саопштени када и све остало.

Подсетимо, Бранислава Бранковић, која је носила једнојајчане близанце, у Народни фронт је примљена 19. јула. Царски рез је био заказан за 29. јул, три недеље пре термина.

Дан пре тог заказаног термина, она се жалила на контракције али и болове, међутим, дежурни лекари проценили су да порођај није почео и да могу да чекају понедељак и заказан термин.

Када је у понедељак урађен царски рез, једна беба је била мртва, а друга у тешком стању.

Подсетимо, и Прво основно тужилаштво, и полиција, а по пријави родитеља, истражују да ли је беба умрла због грешке лекара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара