Читај ми!

Не одуговлачити суђење Мишковићу

Ефикасност и правичност у суђењу чине се још увек много далеким од Србије, изјавио министар правде и државне управе Никола Селаковић поводом одлагања припремног рочишта у поступку против Мирослава Мишковића и још 11 оптужених за злоупоребе у продаји путарских предузећа.

Министар правде и државне управе Србије Никола Селаковић изјавио је поводом одлагања припремног рочишта против Мирослава Мишковића и још 11 оптужених за злоупотребе у продају путарских предузећа да се таквим поступањем ефикасност и правичност у суђењу чине још увек много далеким од Србије.

Селаковић је изјавио да то мора да примети не улазећи у детаље било ког судског поступка, па ни овог који је у центру пажње грађана и целокупне јавности.

"Суђење у које цела Србија и цео регион гледају будним оком мора да буде пример ефикасног и правичног судства", поручио је Селаковић.

Према његовим речима, у поступању су свакако могуће грешке од стране Посебног одељења Вишег суда, али како каже, грешке не смеју да доводе до маратонских процеса који се воде у недоглед и претварају у супротност онога што правосуђе мора да буде.

"Ефикасност и правичност зависи од суда, али и од адвоката, зато постављам питање да ли је и овога пута реч о истим оним адвокатима који су позивали да суђење што пре почне", наглашава Селаковић.

Министар правде пита да ли је "и овде реч о истом сценарију као код суђења у коме је оптужени један политичар, чији су адвокати позивали на што хитније отпочињање суђења, а данас позивајући се на формалне разлоге чине све да се оно што више одуговлачи".

"Суд је тај који је дужан и мора да обезбеди поштовање закона и остваривање загарантованих права, али и истовремено и да спречи сваку злоупотребу која води бесконачним судским поступцима", наглашава Селаковић.

Истиче да је Србији потребно правосуђе које ће закону привести све и свакога кроз ефикасан и правичан процес, "без обзира ко је, колико богатство има, на којој функцији је био или јесте".

"У супротном, нећемо моћи да кажемо да у Србији има правде", закључује Селаковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије