Читај ми!

Одбијена жалба Саше Драгина

Апелациони суд у Београду донео одлуку да су неосноване жалбе окривљеног Саше Драгина и бранилаца 11 окривљених због продуженог кривичног дела злоупотребе службеног положаја. Суд оценио да је Драгину неосновано продужен притвор и вратио одлуку на поновно одлучивање.

Жалбе окривљеног Саше Драгина и бранилаца 11 окривљених због продуженог кривичног дела злоупотребе службеног положаја, Апелациони суд у Београду оценио је неоснованим.

У саопштењу тог суда наведено је да је првостепени суд правилно, одлучујући о одговорима на оптужницу Тужилаштва за организовани криминал од 21. маја 2013. године из изведених доказа прикупљених током предистражног и истражног поступка, закључио да произилази оправдана сумња да су окривљени Саша Драгин и други сумњиви да су извршили кривична дела која су им оптужницом Тужилаштва за организовани криминал од 21. маја 2013. године стављена на терет, односно да је основана сумња која је постојала прешла у оправдану сумњу.

Против наведеног решења жалбе су изјавили браниоци 11 окривљених - Радослава Вујачића, Звонимира Никезића, Драгана Петровића, Верице Спасић, Борислава Стојковића, Љубомира Куљића, Вељка Радојевића, Дарка Танасковића, Вере Исаковић, Горана Марковића и Драгана Вулина.

Тужилаштво оптужницом терети Никезића, "као руководиоца и координатора консултантског тима ХИП-а 'Азотара' у реструктурирању, за продужено кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица у подстрекавању, а у вези с продајом регресираних минералних ђубрива у 'Азотари' Панчево, од јула 2009. до августа 2011. године, супротно уредбама Владе Србије".

Поновно одлучивање о притвору

Такође, суд је одлучио да се Саши Драгину и још некима од оптужених у афери "Азотара" решењем Посебног одељења Вишег суда, донетим 15. јула, неосновано продужен притвор.

Првостепени суд није дао јасне разлоге на којима је засновао своју одлуку, односно разлози који су наведени у образложењу по налажењу овог суда неприхватљиви и као такви не могу да представљају разлоге за продужење притвора", наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Стога су, како је оценио тај суд, оптужени и њихови браниоци основано указали на повреду одредбе кривичног поступка приликом продужавања притвора, а предмет се враћа на поновно одлучивање.

Саша Драгин и Звонимир Никезић су у притвору скоро осам и по месеци, пошто су ухапшени 24. новембра прошле године, а 21. маја је подигнута оптужница против њих и 19 осумњичених у афери "Азотара".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво