Читај ми!

МУП без информација о атентату на Вучића

Нема информација да су вехабије, ухапшене у селу код Аранђеловца, спремале атентат на Александра Вучића, рекао државни секретар МУП-а Вања Вукић.

Министарство унутрашњих послова нема информације да су вехабије, ухапшене у селу код Аранђеловца, спремале атентат на првог потредседника Владе Александра Вучића, рекао је данас државни секретар у том министарству Вања Вукић.

"Ја сам данас контактирао директора Полиције (Милорада Вељовићa) који ми је рекао да МУП нема информације о атентату на првог потпредседника Владе", рекао је Вукић агенцији Бета.

У селу Босута су у четвртак ухапшени Горан Павловић и Исмет Цицвара, против којих је поднета и кривична пријава због нелегалног поседовања оружја.

Они су после саслушања пуштени да се бране са слободе, а поједини медији су пренели да су они спремали атентат на Вучића.

Вукић је истакао да су грађани безбедни и да нема разлога за страх од терористичких напада у Србији које би могли да изведу припадници радикалног исламистичког покрета вехабија.

"У Управи криминалистичке полиције постоји служба која се бави борбом против тероризма која прати све појаве које могу довести до таквих случајева. У овом тренутку је апсолутно немогуће да се било шта догоди на било којем делу територије Републике Србије", рекао је Вукић.

Указао је да је хапшење у селу Босута пример добре сарадње полиције и Безбедносно информативне агенције (БИА) и нагласио да је БИА руководила акцијом.

Пре скоре две године, на територији Санџака ухапшено је 17 вехабија, углавном држављана Србије, непосредно након што је вехабија Мевлид Јашаревић, такође држављанин Србије, рођен у Новом Пазару, аутоматским оружјем пуцао на Амбасаду САД у Сарајеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво