Читај ми!

Антонићу укинут притвор

Некадашњем председнику Управног одбора "Агробанке" Душану Антонићу, Апелациони суд у Београду укинуо притвор и одлучио да га пусти да се брани са слободе.

Апелациони суд у Београду одлучио да укине притвор некадашњем председнику Управног одбора "Агробанке" Душану Антонићу и пусти га да се брани са слободе, речено агенцији Бета у суду.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 30. априла оптужницу против Антонића и још 20 окривљених у случају "Агробанка" због сумње да су ту банку оштетили за 84.000.000 евра. Антонић је у притвору од августа 2012. године.

Апелациони суд је уважио жалбу Антонићевих адвоката и преиначио решење о притвору Вишег суда у Београду.

Суд је оценио да више не постоје околности које указују да ће окривљени поновити кривично дело после пуштања на слободу те да нема разлога за његово задржавање у притвору.

Апелациони суд је већ пет пута укидао решење о притвору Антонићу и од Вишег суда тражио да утврди да ли постоје околности које указују да би окривљени могао да понови дело ако буде пуштен на слободу, што првостепени суд није учнио.

Апелациони суд је, при својој одлуци, имао у виду чињеницу да је окривљени пензионер, да више није на функцији у "Агробанци", да није раније осуђиван и да је годину дана у притвору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара