Читај ми!

Испитивање навода о масовној гробници

У атару села Свирце код Медвеђе испитује се терен због сумње да се ту налази масовна гробница из 1999. године с телима Албанаца. Еулекс саопштио да нема назнака о гробницама на том месту.

Представници Комисија за нестала лица Београда и Приштине почели су да прегледају терен у атару села Свирце због сумње да се на том подручју налази масовна гробница из 1999. године с телима Албанаца.

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић рекао је за Танјуг да се тренутно само прегледа терен и да представници комисија покушавају да лоцирају места на којима се евентуално налази гробница.

"На терену су поред чланова комисија и представници Еулекса и Црвеног крста. Тренутно се скенира терен на месту званом Капија уз административну линију са Косовом, тачније део између Медвеђе и општине Косовска Каменица", рекао је Драшковић.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић је рекла да, што се тиче Еулекса, нема никаквих назнака о могућим гробницама на том месту.

"У сваком случају ми и даље чекамо додатне информације од Комисије за нестала лица Владе Косова", рекла је Ирина Гудељевић за РТС.

Ово је други пут у последње две године да представници комисија за нестале и међународних организација претражују терен на подручју Медвеђе због сумње у постојање масовних гробница.

Септембра 2011. године обављена су и ископавања у атару села Сијарина, али истражитељи нису ништа открили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара