Читај ми!

Спречено кријумчарење заштићених биљака

Једна српска држављанка покушала да прокријумчари у земљу више од 400 заштићених врста биљака. Пронађене јединке припадају такозваним "сукулентним биљкама" које одликује задржавање воде у листовима, стабљикама или корену.

Цариници су на граничном прелазу Ђала спречили покушај српске држављанке да у земљу прокријумчари више од 400 биљака за које је утврђено да се ради о заштићеним врстама, саопштено је из Управе царина.

Претежно се радило о такозваним "сукулентним биљкама" које одликује задржавање воде у листовима, стабљикама или корену, међу којима је највише било биљака из породица Haworthia, Aeonium, Crassula, Huernia.

Како је саопштено, иако је на питање цариника шта има да пријави за царињење одговорила да осим цвећа за башту нема ништа, у тренутку када су цариници започели контролу променила је исказ и навела да се у путним торбама налази гардероба њеног сина.

Детаљнијом контролом откривено је да се у путним торбама испод личне гадеробе налазе 474 мале саксије умотане у новине.

Како је постојала могућност да се ради о врстама заштићеним ЦИТЕС Конвенцијом, биљке су пребачене у ЗОО врт на Палићу, где је урађено вештачење које је потврдило сумње цариника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара