Стеже се обруч око Бојовићевих убица

Одређено полицијско задржавање Павлу Опачићу, осумњиченом за убиство Николе Бојовића. Полиција проверава везе ухапшеног са осумњиченима за убиство брата Луке Бојовића. Та криминална група спремала убиство још неколико особа блиских Луки Бојовићу, сазнаје РТС.

Полиције Србије и Црне Горе стежу обруч око преосталих учесника Бојовићевог убиства. Павлу Опачићу, који је синоћ ухапшен због сумње за умешаност у убиство Николе Бојовића, одређено је задржавање до 48 сати, после чега ће бити приведен истражном судији.

Полиција проверава везе ухапшеног Опачића са особама осумњиченим за убиство брата једног од вођа земунског клана Луке Бојовића.

У потрази за доказима претресено је и неколико објеката у Крагујевцу, где је Опачић ухапшен. Проверавају се Опачићево кретање и контакти последњих недеља. После тога знаће се и његова евентуална улога у злочину.

Директор полиције Милорад Вељовић наглашава да се сарадња српски и црногорске полиције не завршава на случају убиста Николе Бојовића.

"Кроз сарадњу са полицијом Црне Горе расветљавамо, не само убиство Николе Бојовића, него и друга убиства која се доводе у везу са овом криминалном групом, која су извршена на подруцју Црне Горе и Србије, као и могуће ликвидације које је ова криминална група припремала на подручју ове две републике", каже Вељовић. 

Како РТС сазнаје, припадници те криминалне групе спремали су убиство још неколико особа блиских Луки Бојовићу.

Пре две недеље у Црној Гори је ухапшен Слободан Шарановић због сумње да је организовао криминалну групу и наредио убиство Николе Бојовића.

Сумња се да је то урадио из освете Луки Бојовићу, кога је сматрао одговорним за убиство свога брата Бранислава Шарановића.

Убице су данима пратиле млађег Бојовића да би га на крају и убиле 29. априла у Београду. После тога, један број осумњичених је побегао у Црну Гору, а један је остао у Србији.

Београд је од Подгорице затражио изручење Слободана Шарановића и Ратка Кољеншића, који се такодје сумњичи за учешће у Бојовићевом убиству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се