Читај ми!

Привођење због убиства Николе Бојовића

У Крагујевцу приведен Павле Опачић из Новог Сада, који се доводи у везу са убиством Николе Бојовића, брата Луке Бојовића, потврдио је за РТС директор полиције Милорад Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић потврдио за РТС да је у Крагујевцу приведен Павле Опачић (1978) који се доводи у везу са убиством Николе Бојовића, средином априла у Београду. 

Вељовић је рекао даје Опачић приведен у сарадњи Управе криминалистичке полиције и Жандармерије у вечерњим сатима у Крагујевцу.

"Полиција Србије у сарадњи са полицијом Црне Горе проверава да ли је приведени директно у вези са убиством, или је један од учесника у свему томе", истакао је Вељовић.

Према његовим речима, симптоматично је то што Опачић има пребивалише у Новом Саду а ухапшен је у Крагујевцу, и проверава се ко му је дао логистику и по ком основу се он налазио тамо.

"Кроз сарадњу са полицијом Црне Горе, ми на овај начин расветљавамо не само ово убиство, него и друга убиства која се доводе у везу са том криминалном групом, која су извршена на подручју Црне Горе и Србије, као и могуће ликвидације које је ова криминална група припремала на подручју ове две републике", објашњава Вељовић.

Никола Бојовић (39), брат вође криминалног земунског клана Луке Бојовића, чије се изручење из Шпаније очекује, убијен је 29. априла у центру Београда из ватреног оружја, са више метака.

Недавно су у Црној Гори у заједничкој акцији српске и црногорске полиције ухапшене две особе због сумње да су организовали убиство Николе Бојовића и припремали низ ликвидација у Србији и Црној Гори.

Тада су ухапшени Слободан Шарановић из Будве и Ратко Кољеншић из Никшића, због сумње да су са раније ухапшеним Милошем Делибашићем организовали и извршили убиство.

Министарство правде и државне управе Србије поднело је црногорским правосудним органима захтев за изручење Шарановића и Кољеншића осумњичених за умешаност у убиство Николе Бојовића.

Захтев за ектрадицију Министарство је поднело у сарадњи с Тужиалштвом за организовани криминал по хитном поступку у понедељак 29. августа у складу са уговором о изручењу између Србије и Црне Горе.

Одлуку о екстрадицији донеће најпре Виши суд у Подгорици који им је одредио екстрадициони притвор након хапшења.

О евентуалној жалби ће одлучивати Апелациони суд а коначну одлуку о изручењу донеће црногорски министар правде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се