Читај ми!

Пријаве против 15 запослених у КЦС

Због злоупотреба у допунском раду, Клинички центар Србије поднео кривичне пријаве против 15 запослених. Пријавом обухваћени Ђорђе Бајец, Миодраг Остојић, Бранко Белеслин и Петар Ђукић.

Клинички центар Србије поднео је јавном тужилаштву кривичне пријаве против 15 запослених, због сумње да су, пријављивањем допунског рада, ту установу оштетили за око 2,1 милион евра.

Помоћник директора КЦС Јован Атанасијевић рекао је на конференцији за новинаре да је  лажни допунски рад пријављиван на клиникама за кардиологију и кардиохирургију КЦС током 2011. године.

"Потражују нам 217.402.020 динара за операције које су приказиване да су рађене у допунском раду, а обављане су у радно време", рекао је Атанасијевић.

Кривичном пријавом су по службеној одговорности обухваћени и тадашњи директор КЦС Ђорђе Бајец, директор Клинике за кардиологију Миодраг Остојић и његов заменик Бранко Белеслин, а са Клинике за кардиохиругију тадашњи директор Миле Вранеш и заменик Петар Ђукић који је сада у пензији. 

Пријављен је лажни допунски рад и око 170 додатних интервенција на Клиници за кардиохирургију и три хиљаде интервенција на Клиници за кардиологију. 

Реч је о интервенцијама које нису хитне, али се на њих дуго чека.

Директор Клиничког центра Србије Миљко Ристић рекао је да су те интервенције обављане у току радног времена, а пријављиване као допунски рад. Процењује се да су месечно на тај начин узимали од пет до шест хиљада евра.

За неке од интервенција забележено је да су обављене на клиници у Нишу, али по редовном распореду лекари су били у Београду.

"На јавном тужилаштву је да предложи казнене мере, а можда препоручи и суспензију оних који раде", рекао је Ристић и додао да криминалистичка полиција проверева област јавних набавки КЦС.

"Годишње се обави око 700 јавних набавки", рекао је директор КЦС и навео да му је чудно што се стотине хиљаде евра издвајају за одржавање појединих уређаја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара