Читај ми!

Одбијена тужба за мобинг против Дикића

Тужба за мобинг коју је некадашњи потпуковник Жандармерије Милан Лечић поднео против бившег команданта ове јединице Братислава Дикића одбијена одлуком Првог основног суда у Београду.

Први основни суд у Београду одбио је као неосновану тужбу некадашњег потпуковника Жандармерије Милана Лечића коју је поднео против бившег команданта те јединице Братислава Дикића и Министарства унутрашњих послова због дискриминације на раду, односно мобинга.

Тужбени захтев којим је Лечић тражио и одштету, одбијен је у целости на основу расправе, а пресуда је донета 4. јула, објављено је на Порталу судова Србије.

Одбијајућом пресудом, суд је наложио Лечићу да у року од осам дана од добијања пресуде исплати Дикићу 151.900 динара за трошкове поступка, а МУП-у 88.500 динара.

Суд сматра да у њиховом деловању нема елемената злостављања на раду, односно мобинга.

Адвокатска канцеларија Ненада Ж. Вуковића саопштила је да је тужба одбијена, да је суд узео у обзир сложеност и обимност послова које Жандармерија обавља, као и принципе хијерархије и субординације по којима она функционише.

Суд није нашао везу ни између евентуалних "претрпљених душевних болова", "умањених животних активности" тужиоца и активности туженог као команданта, наводи се у саопштењу адвоката Вуковића.

Милан Лечић је пре две године тужио свог непосредног старешину због некоректног обраћања које је код њега "изазвало јако узнемирење", имао је примедбу на оцене којима је Дикић оцењивао његов рад, а навео је и да му је Дикић забранио да користи други део годишњег одмора.

Лечић је због "претрпљених душевних болова, повреде части, угледа и злостављања на раду" тужио Дикића, захтевајући накнаду од 400.000 динара.

Тужио је и МУП Србије "због умањења опште животне активности", тражећи накнаду нематеријалне штете у износу од 500.000 динара.

Лечић је јуче, преко адвоката, уложио жалбу суду.

Дикић је прошле седмице смењен са места комаданта Жандармерије, али је постављен за помоћника директора полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се