Наставак претреса у случају против Љимаја

Основни суд у Приштини одлучио да настави главни петрес у случају против Фатмира Љимаја и још неколицине његових сарадника, оптужених за злоупотребу службеног положаја и примања мита.

Против бившег министра транспорта и телекомуникација Фатмира Љимаја и неколико његових сарадника оптужених за злоупотребу службеног положаја и примање мита, биће настављен главни претрес, одлучио је Основни суд у Приштини.

Реагујући на захтев одбране оптужених за одбацивање оптужнице, Еулекс-ов председник судског већа нашао је довољно доказа за основану сумњу да су осумњичени Фатмир Љимај, бивши министар МТПТ-а, Неџат Краснићи, бивши шеф набавке у МТПТ-у, и Ендрит Шаља, бивши шеф кабинета и политички саветник Фатмира Љимаја, основали организовану криминалну групу која је починила тешка кривична дела злоупотребе службеног положаја и примања мита.

Овај предмет се односи на наводне коруптивне радње у МТПТ-у у периоду од 2008. до 2010. године, саопштено је из Еулекса.

Суд сматра и да постоји основана сумња да је осумњичени Фљорим Зука, власник фирме "Тали", починио кривично дело нуђења мита као и злоупотребу овлашћења у привреди.

Осимем тога, суд је потврдио тачку оптужнице која се односи на непријављивање новца примљеног у изборној кампањи против Фатмира Љимаја, јер је нађено довољно доказа да осумњичени није пријавио новац који је добио као донацију политичкој кампањи током његове изборне кампање 2007. године.

Суд је одбацио приговор одбране да су пресретнуте СМС поруке измишљене па тиме и непоуздане, те оценио оценио да се поузданост и убедљивост СМС порука може уредно оценити само током главног претреса, као дела кривичног поступка у којем је странкама омогућено да износе доказе у прилог својих тврдњи, а суду да оцени документоване доказе које уложи одбрана. 

Канцеларија Специјалног тужилаштва и одбрана имају право да уложе жалбу Апелационом суду на  данашњу одлуку Основног суда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара