Читај ми!

Пожар у Комерцијалној банци

У згради Комерцијалне банке у Београду избио пожар који je захватио неколико спратова. Пожар је локализован и у току је провера електроинсталација.

Локализован пожар у згради Комерцијалне банке у улици Краља Петра у Београду, који је избио јутрос нешто пре седам сати и проширио се на неколико спратова.

У пожару је изгорело око 100 метара квадратних канцеларијског простора, а уништена је и иста површина стаклене фасаде, рекла је начелница Управе за варедне ситуције у Београду Сања Жугић Вуксановић.

У гашењу је учествовало 30 ватрогасаца, рекао је Танјугу командант београдске ватрогасне бригаде Милета Јовичић. Пожај је локализован око 9,30 и у току је провера електроинсталација.

Пожар се проширио на другом, трећем и четвртом спрату зграде по ширини и дубини, а захватио је и пети спрат пословне зграде, прецизирао је Јовичић.

На лицу места било је десет ватрогасних возила, полиција је била блокирала прилаз самој згради, из које се шири густ дим.

Од топлоте је попуцало 20-ак окана на стакленој фасади, а стакло је падало са зграде. 

Јовичић је рекао да су, у тренутку када су прве ватрогасне екипе дошле на место пожара, он већ био у разбукталој фази и преко фасаде проширио се вертикално навише.

Очевици су рекли да је пожар настао у близини клима уређаја.

Банка до даљег неће радити

Експозитура Комерцијалне банке у Улици краља Петра 19-21 до даљег неће бити у функцији, саопштено је из те банке.

Услуге кредитирања грађана ће бити премештене у експозитуру Банке у Македонској 29, а банкарске услуге грађани и правна лица ће моћи да обављају и у свих осталих 60 експозитура у Београду, од којих су најближе оне у Бранковој 34, Цара Душана 62-64, на тргу Николе Пашића, зграда "Борбе" и Игуманова палата, у Македонској 32.

У саопштењу напомињу да је важно што у пожару није било повређених.

Банка се захвалила и припадницима ватрогасне бригаде Београд на изузетно брзој, професионалној и пожртвованој акцији гашења пожара, која је несумњиво допринела да последице пожара не буду веће, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво