Читај ми!

Јемство за Мишковића 12 милиона евра

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић биће пуштен из притвора пошто положи јемство од 12 милиона евра у динарској противвредности, саопштило Посебно одељење Вишег суда у Београду.

Посебно одељење Вишег суда у Београду одредило је данас јемство од 12 милиона евра за власника Делта холдинга Мирослава Мишковића, који се терети за злоупотребу службеног положаја и утају пореза у путарским предузећима.

"Након пружања доказа суду да је положен наведени износ јемства у депозит суда, окривљени Мирослав Мишковић ће се пустити на слободу", наводи се у саопштењу Вишег суда.

Такође, тим решењем Мишковићу је одређена забрана напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за Београд сваког првог радног дана у месецу, уз привремено одузимање пасоша.

Против овог решења Специјалног суда, Мишковић и тужилаштво за организвани криминал имају право да уложе жалбу Апелационом суду, али жалба не задржава извршење решења.

То значи да ако Мишковић уплати утврђени износ јемства може да се нађе на слободи и пре одлуке Аплеациног суда о евентуалној жалби тужилаштва.

Осим Мишковића, који је у притвору од децембра 2012. године, у притвору се у овом предмету налази још само власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић. Мишковићев син Марко је у кућном притвору од априла, док се остали оптужени бране са слободе.

После шест месеци истраге, тужилаштво је подигло оптужницу против њих тројице и још осам осумњичених за незаконито извлачење и присвајање финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве, у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Ово је највиши икад одређен износ за јемство у српском правосуђу, чак 12 пута виши него што је уплатио досадашњи рекордер некадашњи председник ФСС Звездан Терзић од милион евра.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара