СРС упозорава на кршење права Шешеља

Лидер радикала Војислав Шешељ престаће да узима лекове ако му Хашки трибунал забрани све контакте ван Схевенингена, рекао члан његовог правног тима Зоран Красић. То може бити фатално, али нема другог излаза да се скрене пажња на кршење права у Трибуналу, упозорава СРС.

Члан правног тима за одбрану хашког оптуженика Војислава Шешеља Зоран Красић рекао је да ће лидер радикала престати да узима лекове уколико му Хашки трибунал забрани све контакте ван Схевенингена.

Како се наводи у саопштењу Српске радикалне странке, престанак узимања лекова може бити фаталан за Шешеља "али је јасно да не постоји други начин да се скрене пажња на кршење права".

Красић је истакао да је и до сада била пракса Трибунала да после забране привилеговане комуникације следи забрана пријема посета и на крају забрана комуникација са спољним светом.

Како је подсетио, поред забране привилеговане комуникације која је уведена 19. јуна шешељу је јуче уведена и забрана пријема приватних посета, што значи да сада не може да прима ни чланове најуже породице.

"С обзиром на то да је суђење практично завршено, ово сматрамо наставком тортуре и новим кршењем основних људских и процесних права и позивамо све надлежне и овлашћене да зауставе тортуру која се једанаест година непрекидно спроводи над Војиславом Шешељем", рекао је Красић.

Он је истакао да Шешељ не може да буде крив и да трпи последице свађе и неслагања између Секретаријата и председника Трибунала, да буде жртва процедуралних игара и да се од њега тражи да се жали и да користи правне путеве и на тако очигледне злоупотребе и кршење основних права.

Красић је још једном позвао све надлежне "да зауставе тортуру над Шешељем".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара