Ухапшени нападачи на новосадског полицајца

Због сумње да су 8. јула у Новом Саду покушали да убију полицајца, који је на анонимни позив грађана дошао да спречи пљачку "Поштанске штедионице", полиција ухапсила четири особе. Осумњичени уз кривичну пријаву спроведени истражном судији.

Припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а ухапсили су четири особе због основа сумње да су 8. јула покушали да убију полицајца у Новом Саду, као и за кривично дело разбојништво.

Пре 15. јула слободе су лишени Дејан Костадионовски (39) из Куманова, Милан Алексић (31) из Прокупља, Гајо Савић (30) из Ваљева и Наташа Илић Костадионовски (35) из Куманова, пише у саопштењу.

Основано се сумња да су они 8. јула у Новом Саду извршили кривично дело тешко убиство у покушају, над полицијским службеником ПУ Нови Сад који је дошао на анонимни позив грађана да се три лица припремају за извршење разбојништва у "Поштанској штедионици".

Када је полицајац покушао да их легитимише, они су га разоружали уз претњу пиштољем, одузели му службени пиштољ, оборили га на земљу и наставили да га шутирају по глави и телу.

Док је лежао на земљи, испалили су хитац којим га нису погодили, узели му кључеве од службеног возила и удаљили се у непознатом правцу, наводи се у саопштењу.

Како пише, ова група сумњичи се и да је 15. јула у мењачници "АЛ-5" извршила кривично дело разбојништво и узела 7.350 евра.

"Приликом претреса куће у околини Лесковца, коју је купила Илић Костадионовски, а у којој су се скривали, пронађена је већа количина новца, три пиштоља, муниција, панцир, 15 комада ломилица за браве, фалсификована документа и возила", истиче се у саопштењу.

Проверама је утврђено да је Дејан Костадионовски користио лажни идентитет на име Дејан Крстевски и да за њим постоји расписана међународна потерница Интерпола Скопље, док за Савићем постоји централна потерница Окружног суда у Београду.

Ова група је уз кривичну пријаву јуче спроведена дежурном истражном судији Вишег суда у Лесковцу, који им је одредио притвор од 30 дана.

Акција је спроведена у сарадњи са полицијским управама Лесковац и Нови Сад и Вишим тужилаштвом у Лесковцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара