Производили лажни "Горки лист"

Полиција је ухапсила З.К. из Суботице и Н.С. из Београда који су направили 3.800 литара лажних алкохолних пића "Горки лист", "Виљамовка" и "Јагермајстер".

У наставку акције на сузбијању нелегалне трговине акцизним производима, припадници Полицијске управе у Суботици су, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Суботици, ухапсили З.К. (41) из Суботице и Н.С. (48) из Београда, саопштено је из МУП-а.

З. К. је ухапшен због недозвољене призводње и због сумње да је неовлашћено употребио туђе пословно име и обмањивао купце.

Другом осумњиченом Н.С. се ставља на терет да је извршио кривична дела недозвољена трговина и фалсификовање исправе.

Сумња се да је З.К. јуче, у дворишту своје куће у Суботици, утоварио већу количину нелегално произведеног алкохолног пића, вредности преко четири милиона динара и то: "Горки лист" - 2.800 литара, "Виљамовка" - Таково и "Јегермајстер" у укупној количини од 1.000 литара, без акцизних маркица и одговарајуће документације.

Пиће је утоварио на теретно возило којим је управљао Н.С, који је направио отпремницу за већу количину пића намењеног црном тржишту и оверио фалсификованим печатом предузећа "Експрес дринк" ДОО из Суботице, који је пронађен и одузет од осумњиченог.

Такође, у кући З.К. пронађена је већа количина картонске амбалаже "Горки лист" , чепова, празних флаша "Горког листа", "Виљамовке" и других алкохолних пића, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво