Србија није примила обавештење о Бојовићу

Надлежно министарство није добило званично обавештење шпанских власти о изручењу Луке Бојовића, осумњиченог за организовање убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока. Шпански медији у петак известили да су највиши правосудни органи те земље приватили захтев Србије за изручење Бојовића.

Министарство правде и државне управе није добило званично обавештење шпанских власти о изручењу Луке Бојовића, осумњиченог за организовање убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока, речено је агенцији Бета у том Министарству.

У Министарству очекују да ће ту информацију добити тек наредних дана, пошто обавештење треба да стигне из амбасаде Шпаније у Београду.

Шпански медији су у петак, 12. јула, известили да су највиши правосудни органи те земље прихватили захтев Србије за изручење Бојовића.

Како је Бети речено у Министарству правде, "када стигне решење о екстрадицији, то не значи да ће он одмах бити испоручен", пошто се мора поштовати законом предвиђена процедура споразума о екстрадицији.

У Министарству су подсетили да се и даље чека на изручење Владимира Милисављевића и Синише Петрића, ухапшених с Бојовићем, чију су екстрадицију шпанске власти одобриле раније.

На њих чекају правосудни органи и полиција у Србији, зато што су шпанске власти одлучиледа ће бити испоручени када се окончају поступци који се против њих воде Шпанији због недозвољеног држанаја оружја и других лакших кривичних дела.

Бојовић је напустио Србију јуна 2010. године, недуго после хапшења Сретка Калинића у Загребу и Милоша Симовића на граници Србије и Хравтске.

За њим је септембра 2010. подигнута оптужница и расписана међународна потерница, због сумње да је организовао убиство Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока када су настрадала двојица њихових телохранитеља.

Бојовића је са тим убиствима, као и са другим кривичним делима, повезао Калинић који је Србији изручен из Хрватске 25. августа 2010. године.

Калинић је детаљно описао убиства и неуспеле ликвидације, наводећи да то није радио због новца, већ због пријатељства с Бојовићем који је то организовао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво