Саслушање због крађе тестова 31. јула

Први основни суд заказао за 31. јул саслушање у истрази четворо осумњичених за крађу тестова за полагање мале матуре.

За 31. јул у Првом основном суду заказано је саслушање у истрази четворо осумњичених за крађу тестова за полагање мале матуре, речено је Танјугу у том суду.

Истражни судија ће по предлогу тужилаштва за спровођење истражних радњи саслушати З.М. која се сумњичи за кривично дело крађе, као и Ж.Ц, Н.М. и Д.Д, осумњичене да су извршили кривично дело прикривање.

Тужилаштво сумњичи З.М. да је од 6. до 12. јуна као радник за паковање тестова у Јавном предузећу "Службени гласник" украла три комбинације тестова из српског и два из математике тако што их је ставила у свој грудњак, док је трећу комбинацију теста из математике фотографисала.

Сумња се да је комбинације дала осталим осумњиченима, а све је радила у циљу стицања противправне имовинске користи.

Предлог тужилаштва за истражне радње поднет је суду 25. јуна, неколико дана након хапшења осумњичених, а сви се бране са слободе.

Мала матура из математике првобитно је одложена због крађе тествова и одржана је са даном закашњења. Касније је одлучено да се резултати полагања не вреднују за упис у средње школе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво