Читај ми!

Мишковићу поново продужен притвор

Власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и власнику "Нибенс групације" Милу Ђурашковићу продужен притвор за још 30 дана због опасности од бекства. Марку Мишковићу продужен кућни притвор.

Специјални суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и власнику "Нибенс групације" Милу Ђурашковићу због опасности од бекства.

Кривично ванпретресно веће суда је продужило и кућни притвор уз електронски надзор Мишковићевом сину Марку, саопштено је из тог суда.

Милорад Мишковић и Ђурашковић су у притвору од 12. децембра, док је Марко Мишковић 3. априла пребачен у кућни притвор када му је стављена и електронска наруквица за контролисање његовог кретања.

Марку Мишковићу, како се наводи у саошпстењу, та мера може да се продужава "док за то постоји потреба, а најдуже до правноснажности пресуде, односно до упућивања окривљеног на издржавање кривичне санкције која се састоји у лишењу слободе, с тим што је суд дужан да свака три месеца испита да ли је даље трајање мере оправдано".

Специјални суд наредних дана треба да по налогу Апелациониог суда поново размотри предлог одбране Мирослава Мишковића да му се притвор замени полагањем јемства или кућним притвором и јасно образложи своју одлуку коју тим поводом донесе.

Усвојивши жалбу бранилаца Мишковића Апелациони суд је прошле седмице укинуо решење Специјалног суда од 4. јуна којим је одбијен њихов предлог да му се укине притвор уз јемство које одреди суд, или да му се притвор замени забраном напуштања стана (кућни притвор) због битне повреде одредаба кривичног поступка.

Укинуто је и решење којим је одбијен предлог Ђурашковићевих бранилаца да му се притвор укине или замени за кућни притвор, па ће суд и о том захтеву поново одлучивати.

После шест месеци истраге, Тужилаштво за организовани криминал је 9. маја подигло оптужницу против њих двојице и још девет осумњичених за незаконито извлачење и присвајања финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Кривично ванпретресно веће Специјалног суда продужило је 7. јуна притвор за још месец дана Мишковићу, као и власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу, због опасности од бекства.

Мишковићев син Марко је у кућном притвору од априла, док се остали оптужени бране са слободе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара