Читај ми!

Шешељ тражи изузеће судије Хархофа

Војислав Шешељ затражио изузеће судије Фредерика Хархофа јер сматра да није непристрасан и неутралан. Изузеће је затражено због писма судије Хархофа које је недавно објављено у једном данском листу, наводи СРС.

Хашки оптуженик Војислав Шешељ поднео председнику суда Теодору Мерону захтев за изузеће судије Фредерика Хархофа.

Шешељ сматра да судија Хархоф није непристрасан и неутралан и да је из његових претходних пресуда јасно "да не крије склоност да увек осуђује само Србе и то драконски", саопштила је Српска радикалне странка чији је Шешељ лидер.

СРС наводи и да је разлог за подношење захтеве то што је у данским новинама "Берлингске" од 6. јуна ове године објављено писмо судије Харкофа.

Та странка наводи у саопштењу и да Хархоф у том писму упоређује неупоредиво: пресуде хрватским генералима и пресуде Србима, наводним учесницима удруженог злочиначког подухвата".

Радикали наводе и да је Харкоф судио, као члан претресног или жалбеног већа у предметима Фатмира Лимаја, Насера Орића, Сефера Халиловића, Расима Делића, Миће Станишића, Стојана Жупљанина и Драгомира Милошевића.

Шешељ, који се трибуналу предао 2003. године, оптужен је за прогоне на политичкој, расној и верској основи, нехумана дела, убиство, мучење, окрутно поступање, разарање у БиХ, Хрватској и на подручју Војводине у Србији.

Претресно веће Хашког трибунала је за 30. октобар заказало изрицање првостепене пресуде Шесељу, тужилац је затражио казну од 28 година затвора, а оптужени, који се сам брани, ослобађајућу пресуду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара