Читај ми!

Драгину продужен притвор

Специјални суд поново продужио притвор бившем министру Саши Драгину и још осморици његових сарадника због опасности од бекства. Они су оптужени за злоупотребе у панчевачкој "Азотари".

Бившем министру Саши Драгину и још осморици његових сарадника оптужених за злоупотребе у панчевачкој "Азотари" Специјални суд у Београду поново је продужио притвор због опасности од бекства, речено је Танјугу у Управи тог суда.

Драгину је, осим опасности од бекства, притвор за још 30 дана продужен и због узнемирења јавности.

Осим бившег министра, у притвору остају власник консултантске куће "Цес мекон" Звонимир Никезић, Радосав Вујачић, Михајло Грујић, Борислав Стојковић, Драган Танасковић, Драган Митић, Гордан Марковић и Алекса Обрадовић, наводи се у писаној информацији суда достављеној Танјугу.

Истим решењем Специјални суд је као неосноване одбио предлоге њихових бранилаца да им се притвор замени блажом мером, кућним притвором.

Пре два дана Апелациони суд је укинуо решење Специјалног суда о продужењу притвора Драгину и осталима и наложио му да у односу на сваког од окривљених наведе јасне и индивидуализоване разлоге о конкретним околностима које указују на опасност од њиховог бекства и оправдавају даље задржавање у притвору.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 22. маја оптужницу против бившег министра пољопривреде Саше Драгина и његових сарадника због сумње да су незаконитом продајом регресираног минералног ђубрива оштетили то предузеће за више стотина милиона динара.

Драгин је у притвору од хапшења 24. новембра 2012. године, а са њим је тада ухапшен и власник консултантске куће "Цес мекон" Звонимир Никезић и још петоро власника приватних предузећа, а истрага је након тога проширена још четири пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се