Читај ми!

Заштићени сведок о прислушкивању ВРС

У наставку суђења Ратку Младићу пред Хашким трибуналом, заштићени сведок оптужбе, некадашњи припадник Армије БИХ, севедочио о прислушкивању комуникација Војске Републике Српске током рата у Босни.

Извођење доказа против Ратка Младића тужиоци Хашког трибунала наставили су исказом припадника Армије БиХ о прислушкивању комуникација Војске Републике Српске током рата у БИХ.

Младић (70) који је био командант ВРС, оптужен је за геноцид у Сребреници, за прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ, за терорисање становништва Сарајева кампањом артиљеријских и снајперских напада и за узимање за таоце припадника мировнох снга УН, 1992-95. године.

Тужиоци се у доказном поступку ослањају на велики број разговора идентификованих и неидентификованих официра и војника ВРС, које је АБиХ тајно прислушкивала и снимила.

Заштићени сведок оптужбе РМ-279 који је учествовао у прислушкивању, данас је расправном већу пренео на који су начин ти разговори пресретани, износећи обиље техничких детаља.

Доказни поступак против Младића, заступници оптужбе наставиће сутра, када ће пред судије извести свог следећег сведока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво