Читај ми!

Хапшења у Новом Саду

Ухапшене четири особе у наставку акције "Урбанизам" због злоупотреба приликом легализације хотела "Холидеј ин" у Новом Саду, саопштио је МУП Србије.

Полиција у Новом Саду ухапсила четири особе због злоупотреба приликом легализације хотела "Холидеј ин" у том граду, саопштио је МУП Србије.

У наставку акције "Урбанизам" приведени су Нада Тонтић (1967), помоћник начелника за легализацију , Петар Петровић (1976), некадашњи шеф одсека за легализацију и Слободан Векрић (1982), стручни сарадник за правне послове, сви из Градске управе за урбанизам и стамбене послове Новог Сада.

Приведен је и Мирослав Вукајлов, заменик директора Јавног предузећа "Урбанизам" у Заводу за урбанизам Новог Сада.

Они се сумњиче да су покушали да инвеститору компанији "АГНС менаџмент технолоџи" из Новог Сада, правном следбенику новосадског предузећа "Александар градња", у власништву Александра Гајића, прибаве корист од 1,66 милиона евра легализацијом дела хотела "Холидеј ин" у Новом Саду, који габаритима одступа од грађевинске дозволе у укупној површини од 1.514 метара квадратних.

Како се прецизира у саопштењу, осумњичени Бекрић је 2012. по налогу свог шефа Петровића прихватио захтев новосадске фирме "АГНС менаџмент технолоџи" инвеститора хотела "Холидеј ин" у Новом Саду, за измену и прецизирање захтева за легализацију, који је поднео "Вондел капитал" 2009. године. "Вондел" је уложио у изградњу објекта "Парк сити", иако је знао да је предмет првобитног захтева за легализацију већ решен.

Бекрић је, према саопштењу, знао и да је предмет прецизираног захтева за легализацију други објекат, који је израђен на другој катастарској парцели и то након законом предвиђеног рока за легализацију.

Како се наводи, Бекрић је уништио списе окончаног предмета и под истим деловодним бројем наставио нови поступак легализације хотела "Холидеј ин", супротно Закону о планирању и изградњи, да би након спроведеног поступка, сачинио радну верзију решања о накнадном издавању грађевинске и употребне дозволе.

Вукајлов је испред Завода за урбанизам дао потребно мишљење да се за објекат може издати накнадна грађевинска дозвола, што је било потребно за легализацију, иако је то у супротности са Законом о планирању и изградњи.

Накнадно су Петровић и Тонтићева решење оверили као ваљано и законски исправно, чиме су се испунили услови за издавање решења о накнадном издавању грађевинске и употребне дозволе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво