Читај ми!

Нишка бања, хапшење због злоупотреба

Ухапшен бивши директора Института за лечење и рехабилитацију "Нишка бања" Александар Димић (58) због злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе приликом набавке магнетне резонанце. Приведене још две особе због злоупотребе приликом набавке магнетне резонанце.

Нишка полиција ухапсила је бившег директора Института за лечење и рехабилитацију "Нишка бања" Александра Димића (58) због злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе приликом набавке магнетне резонанце, саопштила је Полицијска управа у Нишу.

Поред Димића, ухапшени су и начелници правне службе и одељења радиологије Института Владан Милетић (44) и Драган Менковић (57).

Полиција сумња да је Димић 9. јула 2010. донео Одлуку о набавци нове магнетне резонанце по принципу замене старо за ново уз доплату, што је у супротности са Законом о јавним набавкама и Законом о средствима у својини Републике Србије, а затим и закључио Уговор о јавној
набавци нове магнетне резонанце и продаји старе.

Стару магнетну резонанцу осумњичени Димић је продао предузећу "Есамед" из Новог Сада без извршене процене и спроведене јавне лимитације за износ од милион динара, иако је њена књиговодствена вредност на дан продаје износила 14.451.284,59 динара, те на тај начин нанео штету Институту у износу од 13.451.284,59 динара.

Полиција је навела да је предузеће "Есамед" магнетну резонанцу продало осумњиченом Драгану Менковићу, који је основао специјалистичку ординацију "Артро медик" у Нишу.

Осумњичени Владан Милетић, Драган Менковић и Александра С, су као чланови Комисије сачинили два Записника о отварању понуда са различитим ценама нове и старе магнетне резонанце.

У првом Записнику вредност нове магнетне резонанце је 25.000.000 динара, а старе 8.000.000 динара, док је у другом цена нове 18.000.000, а старе 1.000.000 динара.

На основу другог Записника закључен је Уговор о јавној набавци, док је први уништен.

Против Александре С. је поднета кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је извршила кривична дела злоупотребе службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво