Читај ми!

Шверцер дроге ухапшен после потере

После вишечасовне потере, на граници између Србије и Црне Горе, ухапшен Ђ.Б. из Подгорице, код кога је заплењен килограм хероина.

Заједничком акцијом полиција Србије и Црне Горе, после вишечасовне потере, на граници између две државе, ухапшен је Ђ.Б. (41) из Подгорице, код кога је заплењен килограм хероина, саопштила је црногорска Управа полиције.

Наводи се да је у питању прва заједничку акцију, која је уследила после договора директора полиција Црне Горе и Србије, Славка Стојановића и Милорада Вељовића, о формирању заједничких истражних тимова.

Црногорска полиција је саопштила да су колеге из Србије данас службеним возилом били у потери за Ђ.Б. који је управљао возилом марке "Мини", подгоричких регистарских ознака, када је око 11.30 пробио заштитну рампу на граничном прелазу "Ранче" и насилно ушао у Црну Гору.

Службеници полиције Србије су, заједно са колегама из Црне Горе, наставили потеру за Ђ.Б. на црногорској територији.

Како се наводи, Ђ.Б. је зауставио возило на неких пет километара од границе, изашао из аутомобила и наставио бекство.

Службеници Центра безбедности Пљевља, који су били на вези са колегама из граничне полиције, спровели су претрагу терена и око 14 сати пронашли и ухапсили Ђ.Б. у селу Отиловићи.

Полиција је претресом возила које је Ђ.Б. користио у бекству, пронашла килограм хероина, сакривен у специјалном бункеру испод предњих врата.

"Активности полиција Србије и Црне Горе указују на сумњу да је Ђ.Б. имао намеру да мањи део хероина препрода на црногорској територији, а да већи део прокријумчари до земаља западне Европе", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће Ђ.Б. уз кривичну пријаву, бити предат Вишем државном тужиоцу у Бијелом Пољу, због основане сумње да је починио кривично дело неовлашћене производња, држања и стављања у промет опојних дрога.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво