Читај ми!

Кашњетију две године затвора

У поновљеном поступку бивши припадник ОВК Марко Кашњети осуђен на две године затвора због ратног злочина над српским цивилима у Призрену 1999. године.

Бивши припадник "Ослободилачке војске Косова" (ОВК) Марко Кашњети (60) из Призрена у поновљеном поступку у Београду, осуђен је на две године затвора због ратног злочина над српским цивилима у Призрену 1999. године.

Кашњетију је продужен притвор, саопштило је Тужилаштво за ратне злочине, наводећи да је ту казну у поновљеном поступку изрекло Судско веће Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду.

Апелациони суд укинуо је 7. априла 2013. године првостепену пресуду којом је Кашњети осуђен на две године затвора због протеривања српских цивила из тог града 14. јуна 1999. године, и наложио да му се поново суди.

Оптужница коју је Тужилаштво за ратне злочине подигло 11. маја 2012. терети Кашњетија да је, као припадник ОВК, извршио кривично дело ратни злочин према цивилном становништву српске националности у намери да их примора да напусте подручје општине.

По оптужници, осуђени је 14. јуна око 11 часова зауставио "југо 55", у којем су се налазили оштећени, наредио им да изађу, претресао их, узео лична документа, новац и друге вредности, ударио једног од њих кундаком пушке у главу и везао им руке канапом.

Заједно са осталим непознатим припадницима ОВК, уз претњу оружјем да ће их убити, спровео их је низ улицу, ударајући их кундаком спушке по глави и телу, до дворишта једне куће, где их је противправно затворио и држао затворене више сати.

Са непознатим припадником ОВК оштећене је одвезао до призренског насеља Ортокол, зауставио возило, избацио их из њега и наредио им да оду у Србију, "уколико желе да остану у животу" одузевши им притом ауто и све ствари у њему.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво