Читај ми!

Перановићу 20 година затвора

Свештеник Бранислав Перановић осуђен на 20 година затвора због убиства Небојше Зарупца. Висином казне нису задовољни ни породица жртве, али ни породица оптуженог свештеника. Перановић остаје у притвору.

Виши суд у Шапцу осудио је свештеник Бранислава Перановића због тешког убиства на 20 година затвора.

Перановић је осуђен због убиства Небојше Зарупца, штићеника центра за одвикавање од болести зависности у Јадранској Лешници.

Перановић извршио убиство са "евентуалним умишљајем", наводи се у пресуди.

У образложењу пресуде пише да је Зарубац преминуо од последица тешких телесних повреда.

Отац убијеног Милош Зарубац рекао је да је делимично задовољан, "јер се правда нажалост не може до краја исправити". Адвокат породице Зарубац Душан Пашић најављује жалбу.

"Суд налази да је окривљени поступао са евентуалним умишљајем, ја сам на задњем претресу истицао код вештака психијатра да се ради на директном умишљају, међутим суд то није уважио", каже Пашић.

Жалбу је, међутим, најавио и адвокат оптуженог свештеника по коме је једина законом оправдана је ослобађајућа пресуда а не коју је суд донео без уважавања сведока излеченик штићеника и под притиском јавности.

"Суд је судио да задовољи јавност која је формирана медијима, пресуда ће сигурно бити укинута, а и сама формулација евентуални умишљај говори да није хтео да убије штићеника", рекао је адвокат окривљеног Илија Радуловић.

Према незваничним сазнањима двадесет година затвора је адекватна казна за тужилаштво које има рок од 15 дана да евентуално поднесе жалбу.

Какав ће бити став епархије шабачке која је суспендовала Перановића након хапшења, по речима владике Лаврентија одлучиће Црквени суд.

Према оптужници, Перановић је 6. августа у својој кући у Јадранској Лешници нанео већи број удараца шипком и песницама Небојши Зарупцу што је изазвало повраћање и гушење желудачним соком.

Зарубац је био штићеник у Центру за одвикавање од дрога "Сретење" који је основао Перановић уз благослове Епархије шабачке.

Центар је расформиран након трагедије, а Перановића је епископ шабачки Лаврентије суспендовао до окончања поступка.

Перановић је и раније био познат по батинању штићеника лопатом у сличном центру у Црној Реци. У јавности се појавио снимак из центра на коме се јасно види како Перановић и његов сарадник туку своје штићенике лопатама и песницама.

Перановић се тада бранио тврдећи да је "то део терапије".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи