Читај ми!

Притвор осумњиченима у афери "Азотара"

За петоро осумњичених одређен притвор до 30 дана због злоупотреба приликом продаје регресираног и нерегресираног минералног ђубрива "ХИП Азотара" Панчево. Мера забране напуштања боравишта одређена једној осумњиченој, а против четворо одређена мера забране комуницирања са сведоцима.

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана против петоро окривљених за злоупотребе у панчевачкој Азотари, саопштио је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Суд је донео и меру забране напуштања боравишта једној осумњиченој, а против четворо окривљених одређена је мера забране прилажења, састајања и комуницирања са сведоцима.

Тужилаштво је донело и наредбу о проширивању истраге против окривљених које терети за незаконито трошење буџетских средстава.

Судија за претходни поступак је после саслушања одредио притвор до месец дана овлашћеном лицу предузећа Ореа из Врбаса Предрагу Вујачићу, директору Блистала из Новог Сада Радославу Стојановићу, директору Машиноремонта из Сенте Горану Чолаковићу, директору Макоте из Чуруга Срети Милетићу и Видоју Томићу.

Забрана напуштања боравишта изречена је приватној предузетници Анити Манић из Агенције за комјутерску обраду података и трговину на велико Инфо-сервис.

Директору Калидус трејда из Београда Чеди Брборићу, директору Подунавља из Беочина Бранку Јелићу, оснивачу и директору Спинел из Новог Сада Бранкици Билић и овлашћеном лицу Дис-прогреса Драгану Шуку, навео је Радисављевић.

Осумњичени се терете за злоупотребе 2010. године и 2011. године у купопродаји око 20.000 тона вештачког ђубрива којом је Азотара оштећена за 206 милиона динара.

За злоупотребе у продаји ђубрива окривљен је и бивши министар пољопривреде Саша Драгин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво