Читај ми!

Вељовић: Даноноћна заштита сигурних кућа

Полиција ће предузети све мере укључујући и даноноћно обезбеђење сигурних кућа, како се не би догађали напади на њихове штићенице, рекао директор полиције Милорад Вељовић. Jучерашњи напад на мајку и дете представља опомену како треба да радимо даље, истиче Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да ће полиција предузети све мере укључујући и даноноћно обезбеђење сигурних кућа, како се не би догађали напади на њихове штићенице.

Вељовић је рекао да јучерашњи напад на мајку и дете из Сигурне куће представља опомену како треба да радимо даље.

"Суштина је да куће за заштиту морају имати неку тајност, а полиција ће предузети мере да до оваквих случајева не долази, а ако буде потребе обезбеђиваћемо их 24 сата", истакао је Вељовић.

Вељовић је новинарима у Скупштини рекао и да безбедност Сигурних кућа уз полицију мора бити решавана на системски начин и да се у решавање тог проблема мора укључити читаво друштво.

"Сешћемо са тим људима и договорићемо се како полиција најбоље може да да свој допринос у смислу безбедности", рекао је Вељовић.

Вељовић је додао и да од породице која је нападнута полиција није добила информације да им је безбедност угрожена.

Упитан да ли је било пропуста полиције у нападу на ту породицу, Вељовић је одговорио да се било коме може наћи пропуст, али да је то што се десило системско питање и да се као такво мора решавати.

Неколико жена и једно дете јуче су повређени, када је муж једне од штићеница ушао у Сигурну кућу и напао их ножем.

Он је прескочио ограду и ушао у Сигурну кућу, где је напао супругу која се два и по месеца налази у тој установи са дететом.

Дете и остале штићенице покушале су да га спрече у нападу, али је он и њих повредио.

Жена је са повредама на лицу, и убодном раном у пределу груди, превежена у Ургентни центар, њено стање је стабилно и ван животне је оасности. Полиција је нападача убрзо ухапсила.

Поводом јучерашњег напада на штићенике сигурне куће, огласио се и председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић.

Интерес полиције да Шарић буде ухапшен

Директор полиције није желео да коментарише информације појединих медија да одбегли нарко-бос Дарко Шарић преговара са надлежнима о предаји истакавши да такве информације не доприносе раду полиције.

Вељовић је рекао да је интерес полиције да сви који су на потерницама буду приведени правди.

"Не желим да коментаришем било какве друге податке, који се дају у јавности, а који полицији не доприносе да свој посао може урадити до краја", истакао је Вељовић.

Говорећи о захтеву дела грађана Новог Пазара да се смени начелника локалне Полицијске управе, Вељовић је рекао да полиција свуда па и у Новом Пазару професионално ради свој посао.

"Полиција ће сигурно радити свој посао крајње одговорно и проферсионално и тако ће се и понашати и не желимо да улазимо у друге аспекте", истакао је Вељовић.

Према његовим речима, то што се десило у Новом Пазару са пљачком мењачнице "не треба да буде повод било чега".

"Имамо више таквих случајева у Србији и на добром сам путу да те случајеве решимо", рекао је он објаснивши да се у вези свих тих случајева врши "затворена обрада".

Вељовић је додао и да је формирана посебна радна група која се бави искључиво тим проблемима и да очекује да ће врло брзо решити те случајеве.

Део грађана Новог Пазара тражи оставку начелника полиције у том граду Драгана Терзића, па је након низа критика изречених на рачун рада полиције и протеста испред зграде Полицијске управе, покренута интернет петиција и акција прикупљања потписа за његову смену.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво