Читај ми!

Напад на жене у Сигурној кући

Три особе, међу којима и дечак од једанаест година повређене у Сигурној кући у Београду. Бивши супруг једне од штићеница, који је ухапшен, насилно ушао у кућу и напао је ножем, повредио сина који је бранио мајку, и још једну штићеницу Сигурне куће. Напад се третира као покушај тешког убиства.

Бивши супруг једне од штићеница Сигурне куће у Београду, насилно ушао у објекат и повредио три особе, међу којима и једанаестогодишње дете.

Штићеница Сигурне куће у Београду тешко је повређена када је нападач око поднева насилно ушао у собу и нанео јој неколико убода ножем по лицу, рукама и ногама.

Том приликом повређен је и једанаестогодишњи син нападача који је покушао да заштити мајку.

Насилник је лакше повредио и једну штићеницу која се у том тренутку нашла у соби и пробала да заштити нападнуту жену.

Један од очевидаца Зоран Радујко каже да је чуо јецај и вриску, изашао на прозор, видео једну жену која је имала завој на руци "и сви викали су 'полиција'"

Његов комшија Живко Стефановић каже да је чуо лавеж паса и децу која су викала.

"Изашао сам и видео човека који прилази Сигурној кући, из Сигурне куће преко ограде искаче човек и трчи према мени и носи нож са поломљеним врхом, а у десној руци јакну. И отрчао је доле у правцу шуме", каже Стефановић.

Четрдесетчетворогодишњег мушкарца С.К, после 10 минута, ухапсила је интервентна јединица полиције и одредила му задржавање до 48 сати.

Насилник ће бити преведен истражном судији Вишег суда у Београду под сумњом да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају, саопштио је МУП Србије.

Повређена жена превезена је у Ургентни центар.

"У Ургентни центар је примљена пацијенткиња '72 годиште због повреда задобијених оштрим предметом у пределу грудног коша - једна убодна рана на леђима и повреде личног масива. У овом тренутку повреде нису такве да би захтевале хитну хируску интервенцију али је она задрзана у болници", каже Душан Јовановић из Ургентног центра.

У Сигурну кућу је, жена која је нападнута, стигла пре два и по месеца, због малтретирања и батина током шестогодишњег брака. Данас није отишла на посао, јер јој је муж и пре два дана претио. Штићенице кажу да се овако нешто могло наслутити. За Сигурну кућу - ово је преседан.

"Ја се искрено питам шта би се десило да је тај човек улетео са пиштољем или са бомбом то би вероватно била нова Велика Иванча, а ми бисмо се питали како је могуће да нам се тако нешто деси", упозорава Весна Станојевић, координаторка Сигурне куће.

Станојевићева указује да сигурне куће у Београду немају никакво обезбеђење и да се све своди на камере.

Из ове установе кажу да су још пре годину и по дана тражили од полиције да им додели обезбеђење, али им је речено да немају довљан број људи за 24-часовно дежурство. Сваког дана овде борави око 50 жена и деце.

Тај податак, допуњује и трагичан биланс да је у претходних шест месеци, 29 људи било жртва породичног насиља, од којих су 20 биле жене.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво