Читај ми!

Тужилаштво подржава иницијативу "Веритаса"

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао да његово тужилаштво подржава иницијативу "Веритаса" за подношење захтева за преиспитивање правоснажне пресуде у предмету Готовина.

Тужилаштво за ратне злочине подржава иницијативу "Веритаса" за подношење захтева за преиспитивање правоснажне пресуде у предмету Готовина и други, рекао тужилац Владимир Вукчевић.

Та иницијатива је веома важна како би се дошло до истине и утврдила правда за жртве и расветлили злочини који су почињени на територији Хрватске, рекао је Вукчевић.

"Веритас" је јуче, хашком тужилаштву поднео иницијативу за подношење захтева за преиспитивање правоснажне пресуде у предмету Готовина и други (Операција Олуја) пошто је дошао до нових чињеница и сазнања у том случају.

Осим Тужилаштва за ратне злоцицне иницијативу "Веритаса" подржао је и Национални савет за сарадњу са Хашким трибуналом.

Документационо-информативни центар "Веритас" је у јучерашњом саопштењу навео да се по правоснажности пресуде у том предмету, којом су хрватски генерали ослобођени оптужби, дошло до нових чињеница.

Нову чињеницу наиме представља утврђени број ексхумираних посмртних остатака из групних гробница "Света Маре" у Шибенику и "Градског гробља" у Задру, са до сада потврђеним прелиминарним и коначним идентификацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво