Читај ми!

Привођења у Сурчину

Приведен бивши председник општине Сурчин Војислав Јаношевић и још 12 некадашњих чланова већа те општине, сазнаје РТС. Сумњиче се за кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Полиција је привела бившег председника општине Сурчин Војисалава Јаношевића (ДС) и још 12 некадашњих чланова већа те општине, сазнаје РТС. Они су осумњичени за кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Јаношевић је са осталим осумњиченима 2008. донео одлуку да се власницима привремених локала на јавној површини, који су били у поступку рушења пред грађевинском и комуналном инспекцијом, исплати накнада од по 100 евра по метру квадратном како би сами уклонили објекте, незванично сазнаје РТС.

Општина им је по том основу исплатила готово 150 хиљада евра. Полиција и тужилаштво сумњају да је та одлука била непотребна с обзиром на то да је инспекција имала правни основ за уклањање тих објеката и то о трошку власника.

Осумњичени Јаношевић се, како је Танјугу речено у МУП-у Србије, сумњичи се и да је од јануара до 2007. до децембра 2008. злоупотребио службени положај и оштетио општину Сурчин за 11,2 милиона динара у корист предузећа "Велстан".

Он је наводно крајем јануара 2007, у име општине, иако је постојао закључен уговор за извођење радова на мрежи гасификације између ГО Сурчин, ЈП Србијагас и "Велстан" донео одлуку да се цена уговорених радова повећа и да је без знања и учешћа осталих уговорних страна новембра 2007. закључио анекс основног уговора чијом је реализацијом оштећена та општина.

Поред Јаношевића (67), слободе су лишени и заменик председника већа Владимир Стефановић (34), као и некадашњи чланови већа Дарко Мркобрад (59), Сања Колешан (38), Мироје Видаковић (45), Петар Миљуш (40), Милан Брзаковић (36), Миленко Жужић (69), Зоран Митровић Буатави (39), Михајло Љубинковић (39), Стјепан Ђурић (69), Драган Павловић (42), Светлана Малетић (43), сви из Сурчина.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије