Читај ми!

Заплењено 140 килограма сканка

Полиција запленила 140 килограма сканка и ухапсила пет особа, због сумње да су кријучарили дрогу са подручја Косова и Метохије ка земљама ЕУ.

Полиција је на подручју Суботице и Сомбора запленила 140 килограма марихуане која је са подручја Косова шверцована и у државе ЕУ - претежно Мађарску, Аустрију и Немачку, саопштио је МУП Србије.

Овом акцијом, у оквиру које је ухапшено пет особа, пресечен је још један канал илегалне производње модификоване марихуане "сканка", наводи се у саопштењу.

Дрога, упакована у 79 пвц пакета је пронађена на две локације - у Суботици и Сомбору, а акцију су спровели припадници Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала и полицијски службеници из Краљева, Суботице и Сомбора.

МУП наводи да су ухапшени Ф. Л. (42 ) из Пећи "који је организовао илегалну трговину и набавку дроге са подручја КиМ" и Х. Д. (35) из Доње Дубице код Подујева, "који је учествовао у организацији и набавци дроге и надгледао транспорт".

У саопштењу се наводи и да су ухапшени В. Г. (37) из Сомбора, "који је транспортовао дрогу из Србије у земље ЕУ" и М. М. (54) из Палића, "који је дрогу складиштио у својој породичној кући".

Полиција је ухапсила и Т. Б. (45) из Суботице, "који је проналазио и ангажовао "курире који врше транспорт марихуане из Србије у земље ЕУ и организовао "складиштење марихуане у близини државне границе Србије и Мађарске".

Полиција сумња да су наведене особе набављале марихуану на територији КиМ, организовали мрежу "курира и посредника за кријумчарење, "а затим један део препродавали на територији Србије, а други кријумчарили према земљама ЕУ, првенствено у Мађарску, Аустрију и Немачку".

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање у трајању од 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Суботици.

Вредност дроге сканк на црном тржишту у Немачкој је 3.500 евра по килограму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара