Читај ми!

Тужилаштво: Нетачни наводи Симовића

Наводе оптуженог Александра Симовића, које је изнео у завршној речи на суђењу пред Специјалним судом, Тужилаштво за организовани криминал одбацило је као потпуно неистините. Симовић тврдио да је од његовог брата Милоша Тужилаштво "тражило да оптужи Томислава Николића за позадину убиства Зорана Ђинђића".

Тужилаштво за организовани криминал одбацило је као потпуно неистините и нетачне наводе оптуженог Александра Симовића, које је изнео у завршној речи на суђењу пред Специјалним судом.

Александар Симовић је тврдио да је од његовог брата Милоша Тужилаштво за организовани криминал "тражило да оптужи Томислава Николића за позадину убиства Зорана Ђинђића", а невео је и да је из новина прочитао да је лицу које је требало да буде оптужено за позадину убиства премијера тужилац рекао да се не секира за позадину тог убиства.

Тужилаштво у данашњем саопштењу истиче да се ради о потпуно неистинитим наводима, јер "у свом раду никада није вршило незаконит утицај на учеснике кривичног поступка у циљу лажног оптуживања било ког лица или прикривања чињеница".

Тужилаштво је оценило да наводи Александра Симовића представљају покушај дискредитовања рада Тужилаштва и покушај манипулације доказима и чињеницама које су утврђене у више до сада окончаних кривичних поступака и поступака који су у току.

Александар Симовић је у завршној речи на суђењу поводом оптужби да је извршио свирепо убиство сведока сарадника Зорана Вукојевића, 3. јуна 2006. године, причао како је на његовог брата Тужилаштво покушало да утиче и да за политичку позадину убиства премијера оптужи садашњег председника Србије, а тадашњег председника СНС.

Милош Симовић је ухапшен 2010. године, пошто се после вишегодишњег бекства предао на српско-хрватској граници.

Оба брата осуђена су на вишедеценијске казне због учешћа у убиству Ђинђића и кривична дела која су извршили као припадници Земунског клана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара