Читај ми!

Настављено суђење Перановићу

Тумачењем обдукционог налаза Института за судску медицину у Шапцу настављено суђење Браниславу Перановићу, оптуженом за убиство Небојше Зарупца у центру за одвикавање од зависности "Сретење", августа прошле године.

Судски процес суспендованом свештенику Браниславу Перановићу, оптуженом за убиство штићеника центра за одвикавање од дроге "Сретење" Небојше Зарупца, настављен је тумачењем обдукционог налаза који је дао Институт за судску медицину.

Адвокат окривљеног Илија Радуловић затражио је појашњење налаза, а на његова питања одговарао је доктор Ђорђе Алимпијевић који је потврдио ставове написане 18. новембра 2012. године.

Радуловић је, међутим, рекао да су налази потврдили да Зарубац није умро због броја нанетих удараца, већ због његовог лошег здравственог стања изазваног наркотицима.

"Ја сам оспоравао методски поступак у прибављању налаза, јер није узето у обзир здравствено стање покојника који је био наркоман. Ипак, и овакав налаз је потврдио да је 97 одсто повреда нането у пределу седаоног дела и табана и да нису могле изазвати смрт. Зато сам и тражио да се усагласе ставови обдуцента и вештака", рекао је Радуловић.

Адвокат је појаснио да је обдуцент као разлог смрти навео угушење желудачним соком, а Институт за судску медицину повећано крварење.

Он је навео да одбрана остаје при ставу да је суспендовани свештеник Бранислав Перановић применио "нужну одбрану" у случају Зарупца.

Правни заступник породице Зарубац, Душан Пашић, најавио је да ће у наставку процеса позвати као сведока психолога који је након хапшења посматрао Перановића.

Наставак процеса заказан је за 18. јун, а очекује се да ће пресуда бити изречена до краја тог месеца.

Према оптужници, Перановић је 6. августа у својој кући у Јадранској Лешници нанео већи број удараца шипком и песницама Небојши Зарупцу што је изазвало повраћање и гушење желудачним соком.

Против њега је подигнута оптужница за тешко убиство, а за то дело запрећена је казна од 10 до 40 година затвора.

Зарубац је био штићеник у Центру за одвикавање од дрога "Сретење" који је основао Перановић уз благослове Епархије шабачке.

Центар је расформиран након трагедије, а Перановића је епископ шабачки Лаврентије суспендовао до окончања поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се