Читај ми!

Ухапшени због изнуде 20 станова

Осам особа ухапшено због сумње да су изнудили око 20 станова, неколико аутомобила и 55.000 евра од власника београдске фирме која се бави изградњом станова. Међу ухапшенима су и два припадника МУП-а Србије, сазнаје РТС.

Београдска полиција ухапсила је осам особа осумњичених за изнуду око 20 станова, неколико аутомобила и 55.000 евра од оштећеног власника фирме која се бави изградњом станова у Београду, саопштава МУП Србије.

Како сазнаје РТС, међу ухапшенима је један полицајац полицијске станице Раковица и један припадник београдског одреда Жандармерије.

Осумњичени су од оштећеног изнуђивали станове, аутомобиле и новац у више наврата од августа 2011. године до јуче, када су ухапшени приликом примопредаје 20.000 евра у једном кафеу.

"Они су оштећеног приморали да за станове потпише купопродајне уговоре на њих или за трећа лица која су стављана на купопродајни уговор", навела је полиција.

Код једног од ухашених пронађен је и револвер "магнум 357 застава" са муницијом.

Осумњиченима је одређено задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Београду.

Ухапшени су Д. Б. (30), Д. Б. (27), В. С. (38), С. Ђ. (34), Б. Ј. (40), Д. Б. (39), Д. И. (40) сви из Београда, као и Н. К. (40) из Куршумлије.

Хапшење је обавила београдска полиција у сарадњи са Сектором унутрашње контроле полиције, а осумњичени се терете за кривична дела изнуда и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се