Читај ми!

Хапшења због превара у осигурању

Због сумње да су извршили више превара у осигурању, ухапшено седам особа. Сумња се да су у лекарској документацији Клиничког центра Војводине лажно приказиване повреде на основу чега су захтеване одштете код осигуравајућих друштава у Новом Саду.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције, у координацији са Вишим тужилаштвом у Новом Саду, ухапсили су седам особа због постојања основане сумње да су извршили више кривичних дела превара у осигурању и примање и давање мита, саопштено је из МУП-а.

Како је наведено, ухапшени су лекари и здравствени радници Клиничког центра Војводине - лекари И.Л. и В.Ш и медицински техничар В. М, као и Р.Ђ, И.С. и Х.Т и М.М, сви из Новог Сада.

Сумња се да су И.Л, В.Ш и В.М. припремали лажну лекарску документацију у којој су приказиване повреде, наводно задобијене у саобраћајним незгодама, а таква сачињена медицинска документација прилагана је уз захтеве за накнаду штете код осигуравајућих друштава у Новом Саду.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Новом Саду, наведено је у саопштењу.

Полиција наставља рад на случају ради утврђивања причињене штете осигуравајућим друштвима, као и износа прибављене противправне имовинске користи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије