Читај ми!

Ухапшени цариници и шпедитери у притвору

Одређен притвор до 30 дана за 13 цариника и шпедитера осумњичених за злоупотребе, док ће се један осумњичени бранити са слободе. Они се терете за незаконито поступање приликом увоза и царињења текстилне робе произведене у Кини.

Специјални суд у Београду одредио је, на предлог Тужилаштва за организовани криминал, притвор до 30 дана за 13 осумњичених за царинске злоупотребе, док ће се један осумњичени бранити са слободе, сапштено је из Тужилаштва. 

Тужилаштво је против свих 14 осумњичених - седам царинских службеника и седам власника и запослених у шпедитерским предузеима "Глобал шпед" и "Самба експорт-импорт" који се терете за незаконито поступање у поступку увоза и царињења текстилне робе произведене у Кини, донело наредбу о споровођењу истраге.

На терет им се ставља кривично дело злоупотреба службеног положаја.

У саопштењу се прецизра да је, на предлог Тужилаштва за организовани криминал, судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана за Николу Стојислављевића, Драгицу Лазић, Банета Ивовића, Мирјану Дакић, Јасмину Муниру, Владимира Перуновића, Владана Петковића, Дејана Станишића, Ненада Миодраговића, Игора Суботића, Душка Тркуље, Бошка Суше и Игора Филиповића.

Пре три дана, након њиховог привођења на саслушање, Тужилаштво је саопштило да је петоро од 14 у ноћи пред хапшење покушало да уништи документацију о незаконитом увозу робе, пошто су обавештени о покретању истраге.

Уништавање доказа су покушали Драгица Лазић, Мирјана Дакић, Игор Филиповић, Игор Суботић и Бошко Суша.

Они су приликом привођења затечени у магацину шпедиције "Глобал шпед", али су интервенцијом полиције спречени у покушају да униште документацију.

Осумњичени се терете да су током прошле године увезли 94 контејнера с гардеробом из Кине који су бродом стизали у Ријеку, а одатле камионима пребацивани у Србију.

Да би платили мање царине и порез, правили су лажну документацију у којој су наводили да увозе плочице, воће, намештај.

Контејнери, како се наводи, нису проверавани, тако да је роба са лажним папирима пролазила границу и завршавала широм Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се