Пољопривредници осумњичени за превару

Због сумње да су фалсификовали фискалне рачуне НИС-а при предаји захтева за регресирано гориво, против пет власника пољопривредних газдинстава поднете кривичне пријаве. СБПОК до сада поднео 56 кривичних пријава против власника газдинстава осумњичених за превару.

Полиција је поднела кривичне пријаве против пет власника пољопривредних газдинстава из Шапца и Врбаса због сумње да су извршили кривично дело преваре приликом подношења захтева за регресирање дизел горива, саопштено је из МУП-а.

Кривичне пријаве је поднела Служба за борбу против организованог криминала у склопу наставка рада по пријави Управе за трезор Министарства финансија у ком се води преткривични поступак против 85 носилаца пољопривредних газдинстава због постојања сумње да су извршили кривично дело превара.

Пет кривичних пријава поднето је против Т.С. (37), Т.М. (61), Ј.З (42), И.Д. (51) сви са територије Шапца и М.М. (30) из Врбаса, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело превара.

Они се сумњиче да су приликом предаје захтева за регресирање и рефакцију дизел горива, надлежној Управи за трезор, предавали фалсификоване фискалне рачуне "Нафтне индустрије Србије".

У досадашњем раду по наведеној кривичној пријави Министарства финансија, припадници СБПОК-а поднели су укупно 56 кривичних пријава против 56 лица, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело превара, фалсификовање исправе и злоупотреба службеног положаја, а у намери да прибаве себи противправну имовинску корист на штету републичког буџета у износу већем од 12 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се