Читај ми!

Лукић не може у Србију на лечење

Генерал Сретен Лукић неће бити пуштен на привремену слободу у Србију ради лечења. Жалбено веће Хашког трибунала одбило његов захтев, образлажући да не постоје посебни услови за то и да није наведено зашто Лукић не би могао да се лечи у Холандији.

Жалбено веће Хашког трибунала одбило је захтев генерала Сретена Лукића да буде пуштен на привремену слободу у Србију да би био подвргнут лекарским прегледима.

У захтеву, који је поднесен као поверљив, затражено је привремено ослобађање у периоду од 14 дана, или у периоду који одреди веће.

Лукићеви адвокати навели су здравствено стање као "хуманитарни основ" који оправдава привремено ослобађање. У прилогу је достављен медицински извештај из Србије, који је у јануару ове године потписао професор Миљко Ристић.

Доктор је Лукића посетио у Притворској јединици крајем прошле године и прегледао његову медицинску документацију.

Жалбено веће, којем председава кинески судија Лиу Даћун, сматра да не постоје посебни услови који би захтевали да се удовољи захтеву, те да извештај доктора Ристића не указује на било какве компликације или на неповољан развој када је у питању Лукићево здравље.

Веће даље наводи да ни подносилац захтева, нити доктор Ристић, нису објаснили због чека одговарајући лекарски прегледи не могу да се обаве у Холандији.

Пензионисани полицијски генерал Сретен Лукић у Притворској јединици чека на доношење коначне пресуде.

Лукић је, као и Никола Шаиновић и генерал Небојша Павковић, осуђен на 22 године затвора, а генерал Владимир Лазаревић на 15 година, због злочина над албанским цивилима на Косову у првој половини 1999. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара