Одложено суђење за пресецање колоне

Суђење возачу МУП-а Саши Пејовићу због пресецања колоне возила у којој је био председник Србије, одложено је за 17. мај, јер се Пејовић није појавио на суду. Суду достављена медицинска документацију о тешкој повреди колена оптуженог.

Возачу МУП-а Саши Пејовићу (29) одложено је суђење због пресецања колоне возила у којој је био председник Србије Томислав Николић. Оптужени Пејовић се није појавио данас на суду, па је суђење одложено је за 17. мај у Првом основном суду у Београду.

Пејовић је суду доставио медицинску документацију да има тешку повреду колена, покидане лигаменте и да му је нога у лонгети.

Прво основно тужилаштво терети Пејовића да је 3. новембра 2012. на аутопуту Београд–Ниш у службеном џипу "мицубиши пајеро" ометао службена лица у колони шефа државе.

Како је након подизања оптужнице Тањугу рекао портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић, Пејовић је на тај начин извршио кривично дело ометање овлашћеног службеног лица у вршењу послова безбедности по Закону о јавном реду и миру.

За то кривично дело запрећена је казна од шест месеци до три године затвора, додао је Зорић.

Пејовић, који се брани са слободе, полицијски је службеник и возач начелника саобраћајне полиције Драгише Симића.

Тужилаштво сумња да је Пејовић био за воланом полицијског џипа "мицубиши пајеро" који је 3. новембра око један сат после поноћи на ауто путу Београд-Ниш, непосредно после рампе Бубањ Поток, сустигао колону возила у којој је био председник Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије