Читај ми!

Ослобођени оптужби за гажење пешака

Суд у Смедереву ослободио оптужби неколико људи да су више пута прегазили пешака док је лежао на коловозу. Обдукцијом пешака Милијана Бебића није утврђено да ли је он умро због 4,37 промила алкохола у крви или га је усмртио неко од возача.

Виши суд у Смедереву донео је ослобађајућу пресуду против неколико људи оптужених да су прегазили Милијана Бебића (60) док је лежао на коловозу, јер није непобитно утврђено да је то узрок смрти, преноси Бета.

Обдукција није дала недвосмислен одговор на кључно питање: да ли је Милијан Бебић умро због 4,37 промила алкохола у крви или га је усмртило неко од возила чији су возачи касно приметили пешака на неосветљеном коловозу.

Више тужилаштво у Смедереву најпре је подигло оптужницу против двојице возача да су "истовремено" прегазили Бебића, а против једног возача Милана С. оптужница је поднета, и због тога што није указао помоћ настрадалом у удесу, али се одустало од такве оптужнице.

Родбина настрадалог жалила се Апелационом суду који је донео одлуку да се изнова размотре чињенице и подигне оптужница.

Судски вештак, патолог Миомир Кражић, не искључује могућност да је преко Бебића прешло више возила.

На главној расправи у фебруару ове године појавио се и сведок који је тврдио да су четири возила прешла преко Бебића.

Ипак, на кључно питање да ли је Бебић можда умро пре гажења, нема одговора. Због бројних повреда патолог није могао да утврди да ли је било излива крви у мозак или је Бебић имао срчани удар, односно да ли је био мртав пре гажења.

Полиција је утврдила да је оптужени возач Игор М. (31) имао 0,7 промила алкохола у крви, а оштећења на његовом ауту "фолксваген поло" указују да је њиме прегажен Бебић.

Одмах потом преко Бебића је аутом прешао и Милан С. (25).

Друга два возила за које је сведок рекао да су прешла преко Бебића нису пронађена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара