Читај ми!

Оптужница за "Агробанку" на допуни

Суд вратио тужилаштву на допуну оптужницу против осумњичених за незаконито одобравање кредита Агробанке. Неопходно извршити финансијско вештачење пословања Агробанке и допунско психијатријско вештачење једног од оптужених, изјавила порпаролка Специјалног суда Маја Ковачевић.

Тужилаштву за организовани криминал враћена је оптужница против осумњичених за незаконито одобравање кредита Агробанке. Суд је прошле недеље затражио од Тужилаштва допуну истраге у случају "Агробанка" како би се разјасниле поједине ствари у вези са одобравањем кредита.

Портпаролка Специјалног суда Маја Ковачевић каже да је у допуни истраге неопходно извршити финансијско вештачење пословања Агробанке у погледу свих динарских и девизних кредита одобраваних од 2006. до 2011. године, свих протокола о регулисању међусобних односа Агробанке као повериоца са дужницима и свих накнадних уговора о преносу права својине.

"Потребно је извршити допунско психијатријско вештачење једног од оптужених, затим допунско графолошко вештачење рукописа једног лица", изајвила је Маја Ковачевић за РТС.

У Tужилаштву кажу да због обимности и сложености материјала вештачења још нису завршена, али очекују да ће бити завршена у наредних 15 дана. На оптужници се налази 21 особа осумњичена да је злоупотребом службеног положаја незаконито прибавила више од 5,7 милијарди динара.

Тужилаштво је 23. октобра прошле године донело наредбу о економско-финансијском вештачењу, али да вештак због обимности и сложености материјала није испоштовао рок од 90 дана.

Наредба за психијатријско вештачење једног од осумњичених издата је 31. јануара. Међутим, због терапије коју осумњичени прима, вештак није могао да обави свој посао.

И једно и друго вештачење требало би да буду урађено у наредних 15 дана. У том року биће урађено и графолошко вештачење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара